6 tips til hvordan du lykkes med video på Facebook

5 tips til video på Facebook

Har du enda ikke kastet deg på videobølgen på Facebook? Vi gir deg tips om hvordan du skal vinne kampen om oppmerksomheten.

 

Forhåpentligvis blir du ikke overrasket over å høre at Facebook satser stort på video. De siste årene har vi surfet på en videobølge i nyhetsfeeden, fordi Facebooks egne algoritmer har prioritert video.

2017-tall viser at det konsumeres over hundre millioner timer video på Facebook hver dag!  Dog viser ferske (norske) undersøkelser at denne ekstraordinære effekten er i ferd med å avta. Likevel utgjør video en stadig større andel av postene vi ser på Facebook. Så hvordan skille seg ut? Vi gir deg 6 tips til hvordan du lykkes med video på Facebook.

Les også: Hvordan bli synlig i søk – 5 tips til enkel søkemotoroptimalisering

Video er en virkningsfull måte å formidle budskap på, og krever ikke nødvendigvis avansert flerkameraproduksjon. Det viktigste er å ta utgangspunkt i hva som fungerer på Facebook, både med tanke på bildekomposisjon, historiefortelling og tekniske løsninger.

 

6 tips til hvordan du kan lykkes med video på Facebook

 

1. Vit hvem du snakker til

Før du setter i gang med filmingen er det avgjørende å kjenne målgruppen. For at videoen skal bli en suksess er det viktig at du skaper innhold som er interessant og relevant for målgruppen. Bruk analyse og innsikt for å teste deg frem til hva som engasjerer.

 

2. Stopp scrolle-fingeren

Fang oppmerksomheten! De første sekundene er avgjørende for å hindre at folk scroller videre. Lag et anslag som fenger, slik at publikum blir overbevist om at denne videoen er verdt å bruke tid på.

Filmer som i utgangspunket er produsert for andre flater er ofte bygget opp uten den umiddelbare stoppeffekten. Skal disse filmene ut på Facebook kan det være lurt å ta en ny runde i klippen og lage en egen, scrollevennlig, versjon.

 

3. Skap gode historier

For å skape de gode historiene er det viktig at videoen er visuelt spennende. Det å lage korte Facebook-videoer trenger ikke bety at du må legge de dramaturgiske triksene på hylla. Presenter interessante karakterer og bygg opp spenningen mot et klimaks. Gode konsepter og storytelling er viktig for å lykkes!

 

4. Klipp i riktig format

I de fleste tilfeller ser vi at mesteparten av trafikken kommer fra mobil, en plattform hvor kvadratiske og vertikale videoer får en mye større visningsflate enn det tradisjonelle horisontale formatet. Klipp om og tilpass, slik at videoen blir vist med sitt fulle potensial.

En god vertikal video starter med et godt planlagt opptak. Sørg for å ha større avstand til det du filmer enn det som kanskje føles naturlig. Luft gir deg bedre spillerom når du skal klippe i 9:16-format.

 

5. Legg på tekst

Lyd er et virkemiddel du må gjøre deg fortjent til på Facebook. Visningsraten med lyd er generelt sett er lav. Derfor er det viktig at videoens hovedpoeng fungerer også uten lyd. Kanskje vil du tekste alt, eller kun trekke frem hovedpoengene. Prøv deg gjerne frem med form og farge!

 

6. Stream live!

Med Facebook live er terskelen for direktesending lavere enn noensinne. Dette er en unik mulighet til å invitere publikum med inn bak fasaden og snakke uanstrengt til seeren. Når live-sendingen starter får de som liker siden beskjed om at du sender live.

Et tips er å planlegge direktesendingen godt. Ha en plan, men sørg likevel for å være spontan og direkte med seerne. Oppfordre gjerne til interaksjon!

  

Vi kan hjelpe deg

Vi i Tenk Kommunikasjon utfører små og store filmoppdrag for flere av våre kunder. Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe din bedrift med levende bilder tilpasset Facebook eller andre flater.

Les også: Google-søk går mobile first – hva betyr det for deg?